FAQ

“ProLinux” se ocupă exclusiv de Linux?

Nu, deși Linux este în centrul nostru de interes, sprijinim în măsura posibilităților orice proiecte FLOSS și ne dorim să colaborăm cu alte organizații care activează în acest domeniu.

“ProLinux” este fațadă pentru o entitate comercială? Are legatură cu o asemenea entitate?

Nu, suntem o organizație formată din membri individuali și bazată pe voluntariat. Nu suntem și nici nu vom fi influențați de o entitate comercială. Daca o asemenea entitate dorește să ne sponsorizeze, nu vom refuza acest lucru, însa ne vom păstra independența și echidistanța.

De ce aș deveni membru “ProLinux”?

Pentru că vrei să te implici activ în promovarea Linux și FLOSS, pentru că vrei să fii recunoscut pentru activitatea ta și, de ce nu, pentru ca îți place sa îți petreci timpul împreună cu ceilalți “cool kids”.

Cum pot deveni membru?

În primul rând trebuie să citești statutul și să fii de acord cu el. Apoi trebuie să faci o cerere de aderare (ne străduim ca procedura să fie cât mai simplă) iar cererea să fie aprobată de Consiliul Director. În caz că vrei să devii membru activ, mai trebuie față de cele menționate anterior, să fii recomandat de cel puțin un membru existent și să plătești o cotizație.

Tipuri de membri

Membrii activi sunt acei membri care plătesc cotizație, au dreptul de a alege și de a fi aleși în organele de conducere ale asociației si de a fi informați privitor la toate aspectele vieții asociației. Cu alte cuvinte, sunt persoanele pe care asociația se poate baza, coloana sa vertebrală.

Membrii corespondenți sunt acei membri care nu plătesc nici o cotizație, nu au dreptul de a alege și a fi aleși dar au dreptul de a participa la unele activități ale asociației și de a fi informați în anumite chestiuni. Abonații la listele de mail sunt un exemplu perfect de membri corespondenți.

Membrii onorifici sunt personalități recunoscute cu realizări în sensul scopului asociației, care nu plătesc cotizații, nu votează și nu pot fi aleși în organele de conducere reprezentative ale asociației. Dacă Linus sau RMS ar fi interesați, ar putea deveni membri onorifici.

Sunt deja înscris pe listele de mail ale RLUG, cum mă afectează apariția “ProLinux”?

În nici un fel, poți folosi în continuare listele fără nici o restricție. Dar dacă vrei să ai un titlu pompos, te poți înscrie în asociație ca “membru corespondent”.

Formularul de înscriere impune completarea cîmpului “sponsor”. Ce reprezintă “sponsorul”?

Conform regulamentului intern de funcționare, în acest context sponsorul este acel membru activ care vă recomandă în fața Comitetului Director.

De ce este nevoie ca membrii să plătească o cotizație?

Deocamdată cotizația este singura noastră sursă de venit, care va acoperi nevoile primare necesare supraviețuirii. Are de asemenea rolul “de a deosebi baieții de bărbați” 😉 și a-i scoate în evidență pe cei pe care asociația se poate baza (membri activi).

Cât de mare este valoarea cotizației?

Conform deciziei Consiliului Director, valoarea actuală a cotizației este de 120 RON pe an sau cu alte cuvinte de 10 RON pe lună.

Cum pot plăti cotizația?
Întrucât membrii pot locui în diverse colțuri ale țarii sau chiar peste hotare și pentru a simplifica lucrurile, acceptăm ca modalități de plata transferul bancar sau serviciile de microplăți online.

Nu vreau/nu pot plăti cotizația, pot deveni totuși membru?

Da, asociația primește și membri corespondenți, care nu plătesc nimic dar pot participa la activitățile asociației. Principala diferență este ca nu pot alege sau fi aleși.

Valoarea cotizației este prea mare pentru posibilitățile mele. Ce opțiuni am?

Dacă suma vi se prea mare, sunteți binevenit ca membru corespondent, ținând cont că în această calitate pierdeți dreptul de a vota sau de a fi votat.

Ce garanție am că nu veți fugi cu banii mei?

Asociația “ProLinux” este o organizație legal constituită iar administratorii săi pot fi trași la răspundere în fața legii. Acesta este și unul dintre motivele pentru care insistăm ca modalitățile de plată a cotizației să fie unele care asigură posibilitatea de a fi verificate.

Vreau să mă înscriu. Cum plătesc ?

Deocamdată cotizațiile se încasează exclusiv prin intermediul contului de mai jos:
Asociatia Prolinux
RO69 PIRB 4246 7240 0500 1000
Piraeus Bank Romania
Agenția Chibrit