Ministerul Culturii răspunde scrisorii noastre deschise

Asociația ProLinux s-a aflat printre semnatarii unei scrisori deschise către Ministerul Culturii și Patrimoniului pe tema patrimoniului cultural românesc aflat pe Internet și care poate fi afișat la Europeana.eu, inclusiv fotografiile adunate în cadrul concursului românesc Wiki Loves Monuments.

Avem acum un răspuns la acest document, iată un rezumat al acestuia făcut de colegii noștrii de la APTI:

  • demararea, de către Minister, a unor activități de întocmire a planurilor de acțiune necesare implementării în România a Recomandării Comisiei Europene 2011/711/UE privind digitizarea și accesibilitatea online a materialului cultural și prezervarea digitală. Printre aceste acțiuni ar urma să se numere: elaborarea unui inventar național, stabilirea umor obiective cantitative și termene clare pentru instituțiile cu atribuții în domeniul digitizării, schimbul de bune practici cu alte state membre UE, crearea unei platforme informatice care să faciliteze agregarea conținutului digital.
  • realizarea unei Biblioteci Digitale a României, ca obiectiv al Ministerului;
  • posibilitatea preluării colecției de fotografii Wiki Loves Monuments, în scopul afișării conform standardelor impuse, de către Institutul de Memorie Culturală, în calitate de agreagator în cadrul Programului național pentru digitizarea resurselor culturale naționale.
About
Se ocupă cu grafică și fotografie folosind exclusiv programe libere, îi place să îi invețe și pe altii despre asemenea programe. Dar mai ales sa facă fotografii... de preferat indecente :)