Rezultatele concursului foto Wiki Loves Monuments

6 octombrie 2011 (Internet): Wikipedia în limba română și Asociația ProLinux anunță incheierea concursului de fotografie Wiki Loves Monuments România 2011 (http://wikilovesmonuments.ro/) ce a avut loc în luna septembrie a acestui an. Scopul competitiei a fost promovarea monumentelor istorice din România și a reusit să adune în cursul unei singure luni peste 5800 de imagini libere ce pot fi folosite în cadrul Wikipediei și nu numai.
Concursul s-a desfașurat în 18 țări europene, în perioada 1-30 septembrie 2011, și a coincis cu Zilele Europene ale Patrimoniului iar România s-a situat pe un onorant loc 10 in topul contributților. “Am fost surprinși de nivelul contribuțiilor, acestea mi-au depășit cu un ordin de mărime așteptările”, declară Nicu Buculei, unul dintre organizatori și membru al Asociației ProLinux, “mulțumim tuturor celor peste 50 de participanți, dintre care o bună parte au fost la prima lor contribuție în comunitate”.

Fotografiile au fost centralizate și acum sunt avansate in etapa de jurizare, unde vor fi evaluate de către juriul format din fotografi membri ai Asociației Artiștilor Fotografi din România și un reprezentat al organizatorilor iar câștigătorii concursului din România vor fi anunțați la sfârșitul lunii octombrie. Pe lângă premiile concursului local, aceștia vor intra și în competiția pentru premiile oferite la nivel european.

Wikipedia (http://ro.wikipedia.org/) este operată de Fundația Wikimedia, o organizație internațională non-profit creată în 2003 special pentru a gestiona proiectele existente. Fundația are sediul în San Francisco, California, SUA și filiale în 27 de țări și teritorii. Discuțiile despre crearea unei asociații Wikimedia locale în România sunt în desfășurare.

Asociația ProLinux (http://www.prolinux.ro/) este o organizație non-profit care își propune promovarea și sprijinirea utilizării programelor de calculator cu surse deschise în rândul utilizatorilor instituționali, industriali și privați din România. Asociația a apărut în jurul Grupului de Utilizatori Linux din România (RLUG) dar și din dorința de a furniza o infrastructură care să permită extinderea unor activități asemănătoare.

About
Se ocupă cu grafică și fotografie folosind exclusiv programe libere, îi place să îi invețe și pe altii despre asemenea programe. Dar mai ales sa facă fotografii... de preferat indecente :)